Sunday, July 22, 2012

So long sailors.

Skepp ohoj,
nu drar jag till sjöss en vecka.
Beräknar komma hem solbränd, blåmärkt och lycklig.


Herrå!

Saturday, July 21, 2012

Like it's 1999, eller: en enkät! En enkät!

Gudars vad jag älskade enkäter när jag hängde på skunk. Sedan dess har charmen avtagit lite, men nu fick jag feeling. Snodd av, bland andra, Sandra. Gör den du med vetja, det blir kul!

Vad har du på dig?

Mörka, oanständigt korta jeansshorts som min mamma genast dömde ut som för korta för att ha på jobbet (troligen en korrekt bedömning), svart bomullslinne jag fått av Amanda på en klädbytardag, bikini.
Hur mår du?
Alltså, bra för det allra mesta. De tre månaderna har gått, antalet gånger jag vaknar mitt i natten utan att kunna andas är klart färre. Så det är ju bra.
Vad önskar du just nu?
Soligt väder på seglingen, nån slags känslomässig trygghet igen, ett slipat köksgolv.
Vad har du ätit idag?
Yoghurt + musli, juice, te i morse. Älska semme-frukost! Och sen en bagel från bagelstreet, där jag återigen kom fram till att varm mozarella är sjukt äckligt om det inte är på pizza. Sånt djupt slöseri på ost.
Vad ska du göra ikväll?
Packa, handla seglingmat, kanske dricka öl om jag blir klar tidigt.
Vad ska du göra imorrn?
Gå till havs!
Vem saknar du?

Maja, det var omänskligt länge sen vi hängde och hon är en sån där människa som man alltid blir sitt allra bästa av,  alltid gör upp storstilade planer med som man may eller may not genomföra, och alltid, oavsett allting, blir glad av.
Senaste köp?

Bagel på bagel street.
Vad skrattade du senast åt?
Åt nåt som Karin sa. Monumentalt rolig kvinna, detta.
Vad grät du senast åt?
Smålipade lite åt de här bilderna.
Vem sov du senast med?
En dude jag nog behandlade lite sämre än han vad han förtjänade.
Vad läser du just nu?
"Frihet" av Jonathan Franzen. Exakt sådär bra som jag hoppades att den skulle vara.
Senast sedda film?
Moonrise Kingdom. Föga förvånande älskade jag den.
Vilken svordom använder du mest?
Kuken, i en variation av kombinationer (kukens kuk, helveteskuk, kukens röv...)
Vem var den senaste som ringde dig?
Sofia.
Har du dejtat någon av en annan religion?

Vet icke.
Senast 3 inkomna sms?

"Sant, ingen rolig plan. De har öppet till 18 i dag, jag har svårt att hinna, och i morgon öppnar de elva."
"Hon är inte direkt självständig"
"Kyligt! Det ska jag."
Vad stod de i ditt senaste skickade sms?

"Totalt!"
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Litterär gestaltning, psykologi. Och de där projektarbetet man fick göra, det var fett!
Bonusfråga, pga kan tydligen inte läsa: Vilken är din favoritlukt?
Pizzalukt, gräsklippslukt, nyregnad varm asfalt på sommaren-lukt.
Vilken är din favoritfrukt?
Har kommit på att jag inte gillar frukt så mycket. Banan är värst av allihop. Äter den oproportionerligt mycket av den i förhållande till hur äcklig jag tycker att den är. Men mango är okej, svenska höstäpplen också, och så gillar jag bär. Blåbär, vinbär, krusbär.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Gud jag tycker sånt är så jobbigt, för man blir ju alltid jämfört med snyggisar (pga alla knädisar är snygga), så det är alltid en konstig komplimang som jag inte vet hur jag ska svara på, plus känner mig dum för det stämmer ju fan aldrig de som de kommer på. Men Susan Sarandon, Kate Hudson, Drew Barrymore, Meryl Streep... ni hajar. De har inte direkt mkt gemensamt, dessa donnor.
Vad är du rädd för?
Spindlar, ensamhet, att alla mina vänner ska dö.
En person du tycker är snygg?

James Franco. Bland andra. Är mkt ytlig these days.
Blir du lätt svartsjuk?

Icke det minsta.
Din favoritkaraktär ur en serie?

Som jag ser nu? Chloe i Don't trust the bitch in apt. 23. Annars? Josh i Vita Huset, Willow i Buffy, Tara i Sons of Anarchy.
Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?

Minns icke.
Vilket språk hade du velat lära dig?
Åh, om den där franskan kunde sitta vore det himla fiffigt. Älskar skiten på det klyshigaste av vis.
Vad för sorts killar faller du för?

Alltså, har insett att rolig är typ ett odiskutabelt krav? Rolig snubbe går före typ alla andra. Och mer rolig menas även smart, Stefan&Krister + KTH-relaterad humor göre sig icke besvär.
Vart vill du åka just nu?
Till skärgården.
Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
En brödrost. En tamburmajor. En resa till Tokyo. Eller en kanelshot.

pausfågel

Det borde inte komma som en chock för någon av mina få men ihärdiga läsare att det är lite låg aktivitet på den här bloggen just nu.
Sommar, etc, ni vet.

Vi beräknas återgå till den vanliga  blandningen av manshat, musikälsk, litteraturlistor och ett occasional emoinlägg om någon vecka sådär.

Mvh har haft livets första semestervecka nånsin.


Friday, July 13, 2012

Feel your way.

Det här, mina hjärtan, är det finaste på internet just nu.
En låt jag aldrig trodde att jag skulle lyssna på och faktiskt höra texten. Dödens bra, va?


Thursday, July 12, 2012

Killar killar killar.

I dag har jag ingenting vettigt att säga alls, ety har skickat tidning och har hjärna full av mos.
I stället vill jag verkligen, alltså VERKLIGEN, tipsa om den nya fantastiska bloggen på PSL, genialt titulerad "killbloggen". Den handlar om pojkband.
Alla som någon gång varit 14, eller känner någon som varit 14, bör läsa den här bloggen. Gör det, bara gör det.
Framför allt behöver ni läsa det här inlägget, som handlar om varför killarna i ens klass alltid sa att pojkbandskillarna  var bögiga (och, om tillfrågade idag, skulle hävda exakt samma sak).

"[den här sortens kritik av pojkbanden är] En uppvisning av homofobi och misogyni triggad av inkorrekta maskulina beteenden hos utförarna. En av många sanktioner mot män som uppvisar ”feminint” beteende (som känslor och tillgänglighet, urk!), och mot kvinnors omdöme.
Det hela är klassiskt:
  • Kulturella uttryck som riktar sig mot, eller främst uppskattas av kvinnor tillskrivs sällan eller aldrig de värderingar som är tätt sammankopplade med manliga motsvarigheter, som kvalitet och autenticitet.
  • Män som utmanar typiska machoideal för mycket bögklassas direkt, med den underliggande värderingen att de står för något sämre."

Har nu en svårartad crush på den briljanta Rebecka Hedström som skriver bloggen.

Dessutom handlade senaste inlägget om Hanson. Bara en sån sak.


Wednesday, July 11, 2012

Learning, failing, etc.

Saker jag har lärt mig de senaste dagarna:
- Raka inte benen och ät frukost stamtidigt. Du kommer åka till jobbet med marmelad på knäna, utan att ha en bra förklaring att ge till folk.
- Vänta inte till 21.30 med att laga middag en onsdag. När händerna skakar är det lätt att missa munnen med maten, och dessutom känner du inte hur maten smakar.
- Gå inte och drick öl en tisdag med dina nattjobbande vänner från Expressen. De har nämligen inte alls någon uppfattning om när som är sent och när det är en bra idé för dig att börja ta sig hemåt, pga tidigare nämnda nattjobb som gör att 03.15 är en helt normal tid att fälla kommentaren "näeh, nu ska jag nog runda av". Det är för övrigt ungefär fyra timmar innan du behöver gå upp.

Varsågoda, livsvisdomar från mig till er. Free of charge.
Ej för utvärtes bruk.

Friday, July 6, 2012

Resultatet av att lida av hybris, eller: fredagkväll, mindre glamourös

Fredag kväll och jag ramlar in över tröskeln till wonderflat efter att ha ätit middag med mamma och pappa på den där resturangen som ligger på gästbryggan i i Saltis där man sitter under ett gammalt segel. Jag ska bara hem, akutpiffa och hämta vin, sen ska jag på inflyttningsfest och sen till Debban där Jens och Elias och några till spelar skivor och halva stan är.

 I köket står måndagfrukostens odiskade grötkastrull fortfarande i diskhon, full med vatten. Har inte ätit frukost hemma sedan dess tydligen. Inte ätit något annat heller, antar jag, för då hade jag väl diskat undan.
I vardagrummet ligger förra helgens seglarpackning utslängd över mattan, blandat med föregående helgs midsommarpackning. Kjol, ylletröja, smutsiga underkläder och en vitlök som jag inte kan motivera riktigt. Jag hatar när saker ligger framme, men har tydligen inte varit hemma tillräckligt för att tänka på det.
Kylksåpet ekar tomt, förutom vinet som jag ska hämta finns bara en matlåda full med broccoli som jag glömde bort förra veckan och de där obestämbara burkarna man alltid har men aldrig använder - kapris, ketchup, syltlök - när använder jag syltlök? hur smakar det ens? - tacosås, jagvetintevad. Det slår mig att kylskåpet har varit så här tomt sen förra fredagen när jag och Odie köpte take away indiskt från snål-indiern för att jag inte orkade handla efter arbetveckan. Ica-affären stänger 22, det är för tidigt, jag har inte hunnit dit någon kväll.
I badrummet är både duschcremen och tandtråden slut, och jag har behövt klippa isär tandkrämstuben och liksom gröpa ur den med tandborsten för att få upp något.

Jag ser mig omkring, ser hela min lägenhet i hela dess förfall, försöker räkna efter när jag städa senast - en månad sedan? mer? - och sätter mig i soffan. Den är full av smulor.

Jag har chefat min första vecka.

Jag kommer aldrig iväg till inflyttningsfesten. Jag läser en bok om kärlek, sinnessjukdom och livslögner. Sen diskar jag grötkastrullen.

Sunday, July 1, 2012

Istället för medalj.

Har efte världens regnigaste juni äntligen fått premiärsegla min båt.
Det såg ut lite såhär.

Vi kom fram till att det här. Det här är belöningen för tapperhet under lång hård vinter. Och vår.