Saturday, December 27, 2008

Pop quiz!

Jag är övertygad om att samtliga läsare av den här bloggen är både allmänbildade och kulturellt intresserade, varför det borde vara en shoe-in för er att slänga ihop svaren till Total Eclipse-bloggens julkalenderfrågetävlingsgrej. Gör ni det har ni nämligen chans att vinna en väldigt fin tidning där jag i celebert sällskap av Philip Teir, Viktor Johansson, Fredrick Östlund och Jenny Damberg skriver om julen och lite annat. Garanterat framtida samlarvärde, och samtida lustfylld läsupplevelse.

Thursday, December 25, 2008


Hey kids.

Jag hoppas ni har haft en fin jul, och att ni har en proportioneligt fridful juldag. Juldag är, som alla trogna läsare av den här bloggen vet, den största vitsen med hela julen.

Idag har jag promenerat i rimfrosten, klappat lite på segelbåten, druckit varm choklad med rom, lagt pussel, läst julklappsböcker och visat min mamma hur man laddar ner film. Ni kan se det som ett sedelärande exempel på hur en juldag bäst bör tillbringas.

Att vara hos mina föräldrar är lite som att bo innuti i en parentes. Allt som inte är precis här i närheten känns liksom lite mindre viktigt. När man väl överlevt hela julaftonscirkusen är tillvaron här ute surrealistisk loj. Räkningar, intervjuer och jobbmail, säger du? Nej, det tror jag inte är något som angår mig. Jag ska nog sätta mig och se några avsnitt av Vita huset istället. Pom pom pom.
Det är ett konstant fikande, promenerande och intagande av alkohol, och även om jag är ledsen att behöva åka härifrån snart förstår jag någonstans att det nog är för det bästa.

För mycket lojhet sätter sig förmodligen på förståndet.

Nu däremot låter det som att det är nån som kollar på Matador i en annan ände av huset. Vi ses på andra sidan allt det här, y'all.

Friday, December 19, 2008

Åh, som i ångest.

Saker som ger mig ont i magen på julen:
  • previews av TV-program som sänds på julafton och nyårsafton. Och det är inte bara för att det alltid är charadlekar med Lotta Engberg i nån slags röd klänning och TV-sända stearinljus och fyrverkerier. Det är också föreställning om att vara den som tittar på tv-sända ljus och servila barnkörer, medan man äter ICA-pepparkakorna direkt ur plastburken i sängen trots att det kommer smula jättemycket och man inte kommer kunna sova sen.
  • mammor på tunnelbanan med tunga påsar och trötta händer och fötter den där ledsna blicken ut genom fönstret.
  • tanken på att teknikmagasinet faktiskt skulle kunna vara meningen med livet.

(Jajjaa, ni ska få veta den andra vitsen med jul. Snart. Ikväll, kanske rentav).

Thursday, December 18, 2008

Inte Cliff Richard.

Cheer up emokids, snart är det jul. Och även om den där meningen låter lite som ett hån har jag kommit på två vitsar, eller så säger man nog inte, saker som det är vits med menar jag ju, med julen.

Det första är julmusiken.

Förra året gick Starbucks julskiva på repeat i Wonderflat. Den är mycket bra, men tyvärr bara 16 ynka låtar lång. Det håller inte för den som hänger upp hela julens dräglighet på julmusiken. I år har jag, för att inte kräkas på Ella, vilket skulle vara synd all things considered, breddat min repertoar.

Och eftersom jag inte tycker att ni ska kräkas på Ella heller, eller Jussi, eller vad som nu brukar vara er kopp te, är den här julen brought to you by världens bästa blandning. Jag skulle verkligen skulle vilja ladda upp på en server och dela med mig av men jag vet inte hur man gör. Ni får väl torrentza och limewira, ni som alla andra.

Here goes.Soundtracket till din julefrid:
1. Come on! Let's boogie to the Elf Dance - Sufjan Stevens
2. Let it snow - A fine Frenzy
3. Listening to Otis Redding at home during christmas - Okkervil River
4. Merry Xmas (I don't want to fight) - Ramones
5. December will be magic again - Kate Bush
6. Rudolph the Rednosed Rainder - Jack Johnson
7. O Come all ye faithful - Belle and Sebastian
8. God Red ye Merry Gentlemen - Bright Eyes
9. Xmas Cake - Rilo Kiley
10. Christmas isn't safe for the animals - of Montreal
11. Maybe this Christmas - Ron Sexsmith
12. Blue Christmas - Elivs Presly
13. Christmas in Cape Town - Randy Newman
14. Christmas is going to the dogs - Kinks
15. Happy X-mas (war is over) - John Lennon
16. In bleak mid winter - Ed Harcourt
17. White Chrismas - Pipettes
18. Santa Claus is comming to town - Bruce Springsteen
19. Silent Night - Glasvegas

Nu ska jag försöka promenra igång en text, så den andra vitsen med julen får vänta till senare ikväll. Eller möjligen imorgon. Stay tuned, kids.


Drick en glögg så länge.


Sunday, December 14, 2008

perfectly aligned?

Jamen ja. Det har inte känts så himla kul att blogga ett tag bara.
Jag hade tänkt skriva om seglar- och båtbutiker, och de konstiga sakerna de säljer där (burkhållare! Hållare för burkar! Helt genialt. Inte mugghållare alltså, sådana fanns också lite längre bort, utan bara en behållare att montera fast, för att förvara en av sina många brukar i. Briljant kännedom om målgruppens behov)
Eller kanske om vitsen med julmusik, inklusive en tio i topp- och tio i snopplista.

Men jag har inte haft så stor lust. Jag sover hur mycket som helst utan att egentligen bli pigg, mer än stundtals, och jag lyssnar på Fleetfoxes och Glasvegas och Iron and wine, vilket naturligtvis inte gör saken det allra minsta bättre, och snart är det jul.
Alla som bor i Stockholm har genomlevt tre veckor och fyra dagar utan att se solen en endaste liten gång. Det är faktiskt helt sjukt.